Bu ərzaqları yumaq zərərlidir
20 noyabr 2023 03:55 (UTC +04:00)

Bu ərzaqları yumaq zərərlidir

Mətbəxdə gigiyenik qaydaları qorumaq üçün bir çox qidaları yuyuruq. Amma bəzi qidaları yumaq zərərlidir.

Lent.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bir çox qidanın yuyulmaması lazım olduğunu bildirir.

Çiy ətin yuyulması bakteriyanın çoxalmasına səbəb olur. Soyuduca dondurulan tərəvəz və meyvələr yuyulmadan istifadə edilməlidir. 

Lobya, brokolli kimi tərəvəzləri yuyub, azca qaynadıb buzluqda saxlamaq lazımdır. İstifadə edildikdə isə suya salınmamalıdır.

Göbələyi suda uzun müddət yumaq olmaz. Belə ki, göbələyin tərkibində çoxlu su var. Bu da yeməyin dadına təsir edir. Onu sulu dəsmalla yaxşıca silmək daha uyğundur.

Yumurtaları yumadan istifadə edin. Suya salındıqda üzərindəki bakteriyalar çoxalır.

Makaronların tərkibində heç bir bakteriya yoxdur. Onu bişirmədən əvvəl və ya sonra durulamaq nişastanın çıxmasına və dadının pisləşməsinə gətirib çıxıb.

# 10245
avatar

Oxşar yazılar

Piylənmədən əziyyət çəkənlərin sayı 1 milyard oldu

Piylənmədən əziyyət çəkənlərin sayı 1 milyard oldu

1 mart 2024 , 05:42
Bu məhsulu kofeyə atmaq OLMAZ

Bu məhsulu kofeyə atmaq OLMAZ

27 fevral 2024 , 05:22
Pivə böyrək daşını düşürə bilərmi?

Pivə böyrək daşını düşürə bilərmi?

27 fevral 2024 , 02:54
Gənc qız turşudan zəhərlənərək öldü

Gənc qız turşudan zəhərlənərək öldü

20 fevral 2024 , 02:56
Kofeyə bunu əlavə etmək OLMAZ 

Kofeyə bunu əlavə etmək OLMAZ 

18 fevral 2024 , 22:08
Vegetarianlar üçün xüsusi ət

Vegetarianlar üçün xüsusi ət

18 fevral 2024 , 21:22
Ac qarına 1 stəkan içməklə cinsi istək artır

Ac qarına 1 stəkan içməklə cinsi istək artır

18 fevral 2024 , 00:33
Balıq bişirərkən 1 yarpaq əlavə edin, qoxudan əsər-əlamət qalmayacaq

Balıq bişirərkən 1 yarpaq əlavə edin, qoxudan əsər-əlamət qalmayacaq

17 fevral 2024 , 22:26