Bu ərzaqları yumaq zərərlidir
20 noyabr 2023 03:55 (UTC +04:00)

Bu ərzaqları yumaq zərərlidir

Mətbəxdə gigiyenik qaydaları qorumaq üçün bir çox qidaları yuyuruq. Amma bəzi qidaları yumaq zərərlidir.

Lent.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bir çox qidanın yuyulmaması lazım olduğunu bildirir.

Çiy ətin yuyulması bakteriyanın çoxalmasına səbəb olur. Soyuduca dondurulan tərəvəz və meyvələr yuyulmadan istifadə edilməlidir. 

Lobya, brokolli kimi tərəvəzləri yuyub, azca qaynadıb buzluqda saxlamaq lazımdır. İstifadə edildikdə isə suya salınmamalıdır.

Göbələyi suda uzun müddət yumaq olmaz. Belə ki, göbələyin tərkibində çoxlu su var. Bu da yeməyin dadına təsir edir. Onu sulu dəsmalla yaxşıca silmək daha uyğundur.

Yumurtaları yumadan istifadə edin. Suya salındıqda üzərindəki bakteriyalar çoxalır.

Makaronların tərkibində heç bir bakteriya yoxdur. Onu bişirmədən əvvəl və ya sonra durulamaq nişastanın çıxmasına və dadının pisləşməsinə gətirib çıxıb.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 12423

Oxşar yazılar

Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

Uzunömürlü insanlar bu qidaları yeyirlər - SİYAHI

5 aprel 2025 , 18:16
Ürəyinizi  bütün xəstəliklərdən   qoruyan QİDA

Ürəyinizi bütün xəstəliklərdən qoruyan QİDA

14 fevral 2025 , 17:43
Daha  yavaş qocalmaq   üçün QOZ YEYİN

Daha yavaş qocalmaq üçün QOZ YEYİN

12 fevral 2025 , 14:41
Qreyfrut yeyəndə  orqanizminizdə   nə baş verir?

Qreyfrut yeyəndə orqanizminizdə nə baş verir?

7 fevral 2025 , 14:28
Qırmızı çuğundurun insan orqanizminə TƏSİRİ

Qırmızı çuğundurun insan orqanizminə TƏSİRİ

6 fevral 2025 , 11:45
Üzümün arıqlamağa TƏSİRİ

Üzümün arıqlamağa TƏSİRİ

3 fevral 2025 , 14:00
Limonlu isti su sizin üçün faydalıdırmı? - "Möcüzəvi içki"

Limonlu isti su sizin üçün faydalıdırmı? - "Möcüzəvi içki"

1 fevral 2025 , 17:50
Bu meyvə  üzü qırışlardan   xilas edir

Bu meyvə üzü qırışlardan xilas edir

30 yanvar 2025 , 13:04