Bayram süfrəsi üçün bəzi insanlar uğursuzluq yaşamasınlar deyə klassik yeməkləri seçirlər. Ancaq daha qətiyyətli evdar qadınlar klassik yeməklərin adi günlərdə hazırlandığını yaxşı başa düşürlər.
Bayram üçün orijinal, yaddaqalan və maraqlı bir şey hazırlamağa dəyər. Bəs, xurma ilə donuz ətini bişirdikdə necə fərqli və dadlı yemək olacağını bilirsiniz? Bəli, bu iki qida ilə hazırlanmış yeməklə bayram süfrələrinizi maraqlı edə bilərsiniz.
Lent.az xurma ilə donuz ətindən bişirilən yemək reseptini təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar:
Təxminən yeddi yüz qram ət;
Bir xurma (yumşaq) və bir alma;
Bir orta boy soğan;
İki yemək qaşığı maye bal;
Paprika, çili və darçın;
İki yemək qaşığı yağ;
Zövqə görə duz.
Orijinal yeməyin hazırlanma üsulu aşağıdakı kimidir:
Ət dərhal hissələrə bölünməli və qabıq kimi olana qədər qızardılmalıdır. Ət soyuduqdan sonra onu kəsin. Onların içinə bir dilim xurma, alma və soğan əlavə edin. Yağ, bal, duz, paprika, çili və darçın birləşdirin. Hazırlanmış qarışığı ətin üzərinə tökün. Sonra parçaları folqa içərisində saxlayın. Yeməyi təxminən bir saat (10-20 dəqiqə daha çox çəkə bilər) 180 dərəcədə bişirin.