İstənilən təcrübəli evdar qadın həyatında ən azı bir dəfə şorbaya çox duz əlavə etmək problemi ilə qarşılaşıb.
Lent.az xəbər verir ki, bu xoşagəlməz bir vəziyyətdir. Çünki belə bir yeməyi yemək həm zərərli, həm də çətindir.
Problemi həll etmək üçün hansı üsulları nəzərdən keçirmək olar?
Yumurta
Bütöv toyuq yumurtasına ehtiyac yoxdur. Sadəcə yumurtanın ağını ayırın. Əvvəlcə onu yaxşıca çırpmaq və şorbaya əlavə etmək lazımdır. Bir müddət sonra yeməyin səthində görünməyə başlayacaq. Bu zaman onu şorbanın üzərindən çıxarın və şorbanı yeməyə başlayın. Aradakı fərqi görəcəksiniz.
Çörək
Başqa bir yaxşı seçim isə çörəkdən istifadə etməkdir. Qurudulmuş çörəyin səthini götürün. Şorbaya salıb bir neçə dəq saxlayın və sonra çıxarın. Sondakı nəticədən razı qalacaqsınız.
Şəkər
Dozanı daha dəqiq hesablamaq üçün şəkəri kublar şəklində götürməyə dəyər. Bir parça şəkər ilə şorbanı bir qaba tökün. Bir neçə dəqiqədən sonra qarışdırın və dadına baxın. Şorba hələ də duzludursa, ikincisini əlavə edin.