Əgər tez-tez kartof qızardırsınızsa, bəzi məsələlərə diqqət etməlisiniz.
Lent.az xəbər verir ki, xüsusilə möhtəşəm xırtıldayan kartof qızartması hazırlamaq istəyirsinizsə, bəzi kulinariya sirlərini bilməlisiniz.
Sirlərdən ən birincisi kartofların qızardılmadan əvvəl mütləq isladılmasıdır.
Bu nişastanı çıxarmağa kömək edir. Əvvəlcə kök yumruları soyulur, bərabər uzunluqda və qalınlıqda çubuqlara kəsilir. Bu, bərabər bişirməni təmin etmək üçün lazımdır. Sonra hazırlanmış tərəvəzi yarım saat soyuq su ilə bir qaba qoyun. Sonra, mayeni boşaldın, kartofu bir neçə dəfə təmiz su ilə yuyun. Salfetlər və ya kağız dəsmal ilə nəmi çıxarın. Bundan sonra, qızartmağa başlayın. Sonda möhtəşəm nəticədən razı qalacaqsınız.