Qaynadılmış kartof ən çox yayılmış yan yeməklərdən biridir. Ancaq asan olduğuna baxmayaraq, həmişə uğurlu alınmır. Bəzən kartof qaynadarkən bir kartof tam bişmiş, digəri isə az bişmiş qala bilər.
Lent.az xəbər verir ki, buna səbəb sadə bir səhvdir.
Bildirilir ki, buna səbəb tez-tez kartof qabının açıq qalması səbəbindən müşahidə olunur.
Bir çox insanlar bu halda kartofun həddindən artıq bişməsinin qarşısını almaq üçün qabın qapağını çıxarır.
Əslində, kök yumruları çox bişir və kartofu soyuq suya deyil, qaynar suya qoysanız, sıyığa çevriləcək.
Bu zaman kartofun çöl hissəsi daha tez bişir və ortası hazır olana qədər kartofun yarısı artıq dağılır.
Qısacası, kartofun bərabər bişməsi üçün onları soyuq suya qoymaq və qaynana qədər gözləmək lazımdır. Su qaynama temperaturuna çatdıqdan sonra istiliyi azaltmalı və qapağı götürmədən bişirməlisiniz.

Kartof bişirilərkən edilən SƏHV - Evdar qadınların çoxu bilmir
Oxşar yazılar

Sobada bişirilən qabırğa - RESEPT
14 iyul 2025 , 12:09
Kartofun bişirilməsində ən zərərli üsul açıqlanıb – bu qızartma deyil
13 iyul 2025 , 16:59
Nəticəyə heyran qalacaqsınız: çörəyi uzun müddət istidə necə təzə və yumşaq saxlamaq olar
13 iyul 2025 , 13:18
Tavaya ehtiyac olmadan cəmi 3 dəqiqəyə qayğanaq RESEPTİ
12 iyul 2025 , 19:12
Nanə və şüyüddən hazırlanan salat - RESEPT
10 iyul 2025 , 12:32
Salatın 10 gün təzə qalması üçün soyuducuda necə saxlamalı?
9 iyul 2025 , 13:16
Hansı xiyarlardan turşu qoymaq olmaz?
5 iyul 2025 , 12:15