Darı sıyığını necə bişirmək olar? - Lent.az mətbəxindən
02 iyul 2024 15:36 (UTC +04:00)

Darı sıyığını necə bişirmək olar? - Lent.az mətbəxindən

Darı sıyığı böyüklərin və uşaqların pəhrizinə daxil edilməsi tövsiyə olunan dadlı və sağlam yeməkdir. Ancaq bir çox insan maraqlanır: darı sıyığını nə ilə bişirmək daha yaxşıdır - su və ya süd?

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arkhipova bu barədə danışıb.

Ət və ya tərəvəz ilə şəkərsiz darı sıyığı hazırlamaq istəyirsinizsə, sudan istifadə etmək məsləhətdir. Süd ilə sıyıq daha yumşaq olur və adətən ona balqabaq, bal, quru meyvələr və ya giləmeyvə əlavə edilir. Darı sıyığını su ilə hazırlamaq üçün yarmanı bir qazana tökün və su əlavə edin. 

Qarışıq qaynadıqdan sonra orta istilikdə təxminən yarım saat bişirin, bəzən qarışdıraraq, maye taxıla tamamilə udulana qədər qarışdırın. Südlü sıyıq hazırlamaq üçün 1:4 nisbətində istifadə edin (bir hissə taxıl və iki hissə su və ya süd). 

Bişirməyə başlayandan 10-15 dəqiqə sonra, bütün su buxarlanandan sonra isti süd əlavə edin. Bişirdikdən sonra yeməyi qapaq ilə örtün və 5-10 dəqiqə qaynamağa icazə verin.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1461
avatar

Fidan İlqar

Oxşar yazılar