Mütəxəssis məsləhət görür ki, yumurta hazırlayarkən onları tomat pastası ilə birləşdirməyə cəhd etməlisiniz. Qızardılmış yumurta klassik səhər yeməyi hesab olunur, lakin aşpaz Nelson Serrano-Bahri tomat pastası əlavə edərək yeməyə yeni bir rəng verməyi təklif edir.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, yumurtaları tomat pastası ilə düzgün bişirmək vacibdir ki, yanmasın.
Serrano-Bahri izah edir ki, tomat pastasının tərkibində yüksək istilikdə tez karamelize olan şəkər var. Buna görə də təbii şirinliyini ortaya çıxarmaq üçün əvvəlcə aşağı və orta istilikdə qızdırılmalıdır.
Bir az qaynadıqdan sonra içərisində yumurtaları əlavə etmək və istini azaltmaq lazımdır ki, yavaş-yavaş bişsin. Yanmağın qarşısını almaq üçün pastaya bir az su və ya yağ əlavə etmək məsləhətdir.
Yeməyin ləzzətini artırmaq üçün aşpaz bir az çili və ya truffle yağı, həmçinin təzə otlar və göyərti əlavə etməyi tövsiyə edir.