İnanılmaz dadlıdır. Resepti yadda saxlamağınız sizlər üçün çox rahat olacaq.
Lent.az almalı və qozlu tort reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
un - 380-420 qram;
qabartma tozu - 5 qram;
yumurta - 2 ədəd;
şəkər - 130 qram;
duz - 1/3 qədər;
vanil şəkər - 1 paket;
xama - 40 qram;
kərə yağı - 130 qram;
alma - 3-4 ədəd;
şəkər - 100 qram;
kərə yağı - 25 qram;
darçın - 1 çay qaşığı;
qoz-fındıq - 100 qram;
şəkər tozu - 5 çay qaşığı;
limon suyu - 1,5 çay qaşığı;
süd - 4-5 stəkan (sıxlığı tənzimləmək üçün)
Hazırlanması
Xəmir: yumurtalara otaq temperaturunda şəkər, duz, vanil şəkəri əlavə edin və köpüklənənə qədər çalın. Otaq temperaturunda kərə yağı, xama əlavə edib çalın. Unu qabartma tozu ilə süzün və xəmir yoğurun. Soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın.
İçliyi
Almaların qabığını soyun və sürtgəcdən keçirin. Kərə yağı tavada əridin, alma, şəkər, darçın əlavə edin və maye buxarlanana qədər tavada bişirin. Soyudun və doğranmış qoz-fındıq əlavə edib qarışdırın.
Xəmiri 3 bərabər hissəyə ayırın, yuvarlayın, qəlibə köçürün, içliyin yarısını düzün, növbəti təbəqəni yuvarlanan xəmirlə örtün, yenə içlik və sonuncu xəmirlə örtün. Üst qatını çəngəllə deyin və əvvəlcədən isidilmiş sobada 180 dərəcə 30-40 dəqiqə bişirin.
Çıxarırıq, çevirib qlazurla doldururuq (şəkər tozuna limon suyu əlavə edirik, qarışdırırıq və qatılığını tənzimləmək üçün tədricən süd əlavə edirik. Kənarlarını kəsib soyumağa qoyuruq.
Nuş olsun!