Aylarla almaları necə təzə  saxlamaq olar? - Mütəxəssisdən məsləhətlər
31 oktyabr 2024 13:55 (UTC +04:00)

Aylarla almaları necə təzə saxlamaq olar? - Mütəxəssisdən məsləhətlər

Alma dünyanın hər yerində bitən və sevilən meyvələrdən biridir. O xırtıldayan teksturasına, şirəliliyinə və şirin dadı ilə seçilir. Lakin, düzgün saxlanmadıqda, onlar yumşalır və dadını itirirlər. 

Lent.az xəbər verir ki, qida mütəxəssisi Pol Cekson almaları düzgün saxlamanın bir yolunun olduğunu deyib. 

Onun sözlərin görə, bütöv və zədələnməmiş almaları sərin, quru yerdə saxlayın. Bunun üçün bir kiler və ya zirzəmi uyğun gəlir. Saxlama üçün almaları düzgün seçmək vacibdir. Çalışıb elə almalar seçməlisiniz ki,  kəsikləri, qurdları olmamalıdır. Sapın bütöv olması daha yaxşıdır, bu da onun saxlanma vaxtını uzadan amillərdəndir. 

Meyvə bağından təzə yığılmış almalar idealdır. Çünki mağazada satın alınan sortların tərkibində onların yetişməsinə təsir edə biləcək kimyəvi maddələr ola bilər. 

Bunlarla yanaşı, alma kartofdan mümkün qədər uzaqda saxlanılmalıdır. Çünki bu tərəvəzlər etilen istehsal edir. Bu qaz almaların yetişmə prosesini sürətləndirir və onların daha tez xarab olmasına səbəb olur ki, bu da meyvənin tez çürüməyə başlamasına səbəb olur.

Eyni zamanda, sərin mühit almaların təbii yetişməsini və yaşlanmasını ləngitməyə kömək edir. Əlavə qorunma üçün hər bir almanı ayrıca qəzetə sarıya bilərsiniz. Bu sadə hiylə bir çürük almanın başqalarına təsir etməsinin qarşısını alır, çünki qəzet istənilən etilen qazını udur.

Bu, həm də kiflərin qutuda nəzarətsiz şəkildə yayılmasının qarşısını alacaq, pis meyvələri yaxşı meyvələrdən təcrid edəcək.

"Unutmayın ki, bu saxlama üsulu bir müddət əvvəl alınan və ya yığılan almalar üçün deyil, təzə yığılmış almalar üçün daha uyğundur. Mağazadan alınmış almalar artıq kimyəvi maddələrə və ya onların yetişməsinə təsir edən şərtlərə məruz qalmış ola bilər”, - deyə Cekson yekunlaşdırıb.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1623
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar