Soğanı düzgün saxlamağın yolunu hər kəs bilməlidir. Çünki yanlış şəraitdə saxlanılsa bir neçə gündən sonra onlar iylənir və çürüyür. Bununla belə, mümkün qədər uzun müddət təravətini qorumaq üçün soğanın olması lazım olan yeri seçməkdə mütləq kömək edəcək məsləhətlər var.
Lent.az xəbər verir ki, soğan üçün ən yaxşı yer sərin, quru, yaxşı havalandırılan yerdir. Buna misal olaraq qaraj və ya zirzəmini göstərə bilərik.
Yumşaq lampaların olub olmadığını vaxtaşırı yoxlayın və qalanlarını korlamamaq üçün onları çıxarın.
Buranı havalandırmaqdan əlavə, saxlama üçün hörgü torbalar və ya taxta yeşiklərdən istifadə edin.
Soğanı soyuducuda saxlamaq olar?
Soğanı soyuducuda saxlamaq olmaz. Çünki soyuducuda olan soğan rütubətdən və soyuqdan tez pisləşəcək. Ancaq soğanı doğradıqdan sonra, təxminən bir həftə soyuducuda saxlanıla bilər.