Tanınmış dietoloq Mixail Qinzburq istifadəsi qan laxtalanma ehtimalını azalda bilən məhsulları sadalayıb.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadən xəbərinə görə, o, bu problem zamanı yağlı dəniz balığının və bəzi giləmeyvələrin kömək edəcəyini bildirib.
Ekspert "rənglənmiş" giləmeyvə - moruq, böyürtkən, qaragilə və zoğal tövsiyə edir.
“Bundan əlavə, yaşıl çay, isti şokolad və kakao, həmçinin müxtəlif ədviyyatlar - zerdeçal, qırmızı bibər tromboz riskini azaltmağa kömək edir. Bunlar iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik qidalardır. Bu məhsulların istifadəsi qan laxtalanma ehtimalını tamamilə aradan qaldırmayacaq, lakin onu əhəmiyyətli dərəcədə azaldacaq”, - Qinzburq vurğulayıb.