Qırmızı ətin təhlükələri açıqlanıb.
Lent.az “Express”ə istinadən xəbər verir ki, həftədə bir porsiyadan çox qırmızı ət yemək 2-ci tip diabetin inkişaf riskini artıra bilər. Üstəlik, təhlükə hər həftəlik əlavə hissə ilə artır.
Alimlər həmçinin müəyyən ediblər ki, qırmızı əti bitki mənşəli protein mənbələri ilə əvəz etməklə riski azaltmaq olar. Həm işlənmiş, həm də işlənməmiş ətləri kifayət qədər az yemək lazımdır. Qırmızı əti tərəvəz və qoz-fındıq kimi sağlam bitki mənşəli zülal mənbələri ilə də əvəz etmək olar. Bu zaman insanların şəkərli diabetə tutulma ehtimalı 30% -ə qədər aşağı düşür.