Dalyan Tibb Universitetindən olan çinli alimlərdən ibarət bir qrup araşdırma aparıb və məlum olub ki, orta səviyyədə pivə istehlakı bağırsaq sağlamlığına və daha güclü immunitet sisteminə müsbət təsir göstərə bilər.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadən xəbərinə görə, polifenollar, lif və pivənin digər komponentləri bağırsaq mikrobiomunun tərkibini yaxşılaşdıraraq faydalı bağırsaq bakteriyalarının böyüməsini təşviq edə bilər.
Alimlər qeyd ediblər ki, pivə köhnə fermentləşdirilmiş içki kimi amin turşuları, vitaminlər, mikroelementlər və orqanizmin fizioloji funksiyalarına müsbət təsir göstərən digər maddələrlə zəngindir.
Səməni və serbetçiotunun tərkibində olan polifenollar bağırsaq mikrobiomu ilə qarşılıqlı əlaqədə mühüm rol oynayır. Onlar pivə substratlarının çevrilməsində, bioloji aktiv məhsulların formalaşmasında iştirak edir və bağırsaqlarda mikroorqanizmlərin tərkibinə təsir göstərirlər. Pivənin bəzi komponentləri probiyotiklərdən daha güclü təsir göstərə bilər.
Tədqiqatçılar həmçinin hesab edirlər ki, alkoqolun bağırsaq mikrobiomuna təsirinin, xüsusən təhlükəsiz istehlak kontekstində əlavə öyrənilməsinə ehtiyac var. Onlar vurğulayırlar ki, pivənin faydaları yalnız orta dərəcədə spirt istehlakı ilə bağlıdır.

Pivədə unikal müalicəvi xüsusiyyəti tapıldı - ARAŞDIRMA
Oxşar yazılar

Xərçəngdən qorunmaq üçün hər mətbəxdə olan 5 MƏHSUL
18 aprel 2025 , 15:50
Kompüter tomoqrafiyası səbəbindən xərçəngin sayı artır?
18 aprel 2025 , 01:17
Zeytun yağı ilə yemək bişirmək təhlükəsizdirmi? - DİETOLOQLARDAN CAVAB
17 aprel 2025 , 17:56
Faəliyyətinə icazə verilən plastik cərrahların SİYAHISI
17 aprel 2025 , 11:44
Orqanizm üçün maksimum faydalı olan 7 NÖV BALIQ
16 aprel 2025 , 17:21
Məşhur pəhrizlər qaraciyərə necə təsir edir – həkimlərin xəbərdarlığı
16 aprel 2025 , 16:11
CAN TİCARƏTİ: Qadınlar yumurtalarını neçəyə satır?
16 aprel 2025 , 14:47