Lent.az-ın "bir sual, bir cavab" rubrikasında növbəti mövzusu insanların şorba içməsi ilə bağlıdır.
Bir çox insanın yemək rasionuna salmağı şorba, əslində hər orqanizm üçün vacib qidadır.
Maraqlıdır, niyə şorba içməliyik?
Mədə-bağırsaq traktının xroniki və ya kəskin xəstəlikləri olmayan bir yetkin həftədə iki-üç dəfə pəhrizinə şorba daxil etməlidir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə terapevt Daria Utyumova məlumat verib.
Həkim qeyd edib ki, düzgün hazırlanmış şorba balanslaşdırılmış miqdarda zülal, yağ və karbohidrat ehtiva edir. Bu yeməkdə bədənin normal fəaliyyəti üçün lazım olan digər mikroelementlər də var.
Utyumovaya görə, yemək zamanı məhsullar digər istilik müalicəsi üsulları ilə müqayisədə daha çox qida maddələrini saxlayır. Şorbalar isə daha tez həzm olunur, qızardılmış, bişmiş yeməklərlə müqayisədə daha az kalorili olur.
Eyni zamanda, mütəxəssis tərəvəz şorbaları seçməyi məsləhət görüb. Toyuq, hinduşka, dovşan və ya yağsız ətdən hazırlanan şorbalar da uyğun gəlir.
“Tərəvəz şorbalarında çoxlu miqdarda pəhriz lifi var. Onlar peristaltikanı yaxşılaşdırmağa kömək edir - mədə-bağırsaq traktının daralması, rifahımız ondan asılıdır", - həkim açıqlayıb.