Mədə-bağırsaq traktında problemlər olduqda, düzgün qidalanmaya xüsusi diqqət yetirilməlidir. Xüsusən də iltihabı ağırlaşdıra bilən yağlı, qızardılmış qidalar, spirt, qəhvə və digər içkilər istisna edilməlidir. Bunun əvəzinə pəhrizə əlamətləri aradan qaldıran qidalar əlavə edin.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkim Mariya Voronenko meyvə jeli bu baxımdan çox kömək etdiyini deyib.
Ekspertin fikrincə, qidalandırıcı və faydalı xüsusiyyətlərinə görə bu içkinin analoqu yoxdur. Onu hazırlamaq olduqca sadədir: nişasta əlavə etməklə meyvə şirəsi əsasında. İçkinin ən mühüm xüsusiyyəti ondan ibarətdir ki, onu qastrit və mədə xorası olan insanlar içə bilər və içməlidir.
O həm də mədə mukozasına və bağırsaq mikroflorasına faydalı təsir göstərir, çünki patogen floranın həcmini azaltmağa qadirdir. Meyvə şirəsi və nişastanın başqa bir qarışığı qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa, ürək və damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edir.