Amin turşuları, A, E və C vitaminləri və selenium gözəl qaralmanın meydana gəlməsinə və melanin istehsalına təsir göstərir.
Bədəndə bu komponentlərin yüksək səviyyədə saxlanması üçün pəhrizə müəyyən qidaların daxil edilməsi vacibdir.
Lent.az xəbər verir ki, bu barədə "Gazeta.Ru"-ya dietoloq Veronika Qusakova məlumat verib.
“Avokado dərini nəmləndirmək üçün vacibdir - onların tərkibində dərinin səthində maneə yaradan yağlar var. Hüceyrə daxilində nəm saxlanılır, dəri qurumur və soyulmur. A və E vitaminləri isə qocalma prosesini yavaşlatmağa kömək edir. Yerkökü və balqabaq orqanizmin hüceyrələrin aktiv şəkildə yenilənməsi üçün zəruri olan A vitamini (antioksidant) ilə zəngindir. A vitamini yağlarla yaxşı mənimsənilir, ona görə də krem tez-tez yerkökü şirəsinə əlavə edilir, lakin qoz-fındıq da daxil olmaqla istənilən yağ mənbəyi kömək edəcək”, - Veronika Qusakova bildirib.