Yayda sevilən və istehlak edilən meyvələr arasında yer alan əncirin sağlamlığa bir çox faydası var. Yüksək lif və antioksidant tərkibi sayəsində əncir hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır və yaşlanma prosesini ləngidir. Arıqlama proseslərində yaxşı köməkçi olan əncir, aşağı kalorili olması ilə pəhriz siyahılarının vazgeçilmezidir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən əncirin bədənə faydalarını haqqında məlumatı təqdim edir:
Əncir həm dadlı meyvə kimi istehlak edilən, həm də sağlamlıq baxımından müxtəlif faydaları olan bir qidadır. Tərkibindəki lif sayəsində həzm sistemini düzəltməyə kömək edə bilər. Qəbizliyin qarşısını alır. Orqanizmdə yığılan ödemi və toksinləri qısa müddətdə xaric edir.
Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların yaratdığı hüceyrələrin zədələnməsindən qoruyaraq qocalma prosesini ləngidə bilər və müxtəlif formalaşmaların qarşısını alır. Əncir kalium, göbələk, qalxan, dəmir və B vitaminləri kimi vacib minerallar və vitaminlərlə zəngindir. Bu qida məzmunları sümük sağlamlığı, enerji istehsalı, sinir sisteminin işləməsi kimi bir sıra bədən funksiyalarından faydalana bilər.
Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, əncirin tərkibində olan fitokimyəvi maddələr xərçəng riskini azaldır. Əncir aşağı yağ tərkibi və yüksək lif tərkibi sayəsində yuvalardakı çatları birləşdirməyə kömək edə bilər.
Əncirdə olan probiotik liflər, istifadə sistemi üçün faydalı olan probiotik bakteriyaların yetişdiricilərinə dəstək ola bilər və onların istifadə xüsusiyyətlərini yaxşılaşdıra bilər.
Arıqlamaq istəyən hər kəs pəhriz siyahısına əməl etməlidir. Əncir pəhriz siyahılarına tez-tez daxil edilən meyvələrdən biridir. Aşağı kalorili və məzmunlu meyvə olan əncir çəki idarə etməyə kömək edə bilər.