Sağlam bir boşqab yemək yeyərkən əsas odur ki, həddi aşmayın.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Olesya Dobryanskaya danışıb.
O, balanslı və dadlı bir pəhriz yeməkləri üçün qidaları necə almaq lazım olduğunu söyləyib. Mağazaya getməzdən əvvəl alış-veriş siyahısı yaratmağa çalışın.
Tərəvəz, göyərti, dəniz yosunu:
kələm, aysberq kahı, bolqar bibəri, çili bibəri, balqabaq, zeytun, kapari, avokado, pomidor, qarğıdalı;
soğan, sarımsaq, yerkökü, çuğundur, turp, zəncəfil, kərəviz kökü və budaqları;
kahı yarpaqları və ya salat qarışıqları;
dondurulmuş tərəvəzlər və qarışıqlar;
şüyüd, cəfəri, reyhan, nanə, rozmarin, kələm;
Meyvələr, giləmeyvə, quru meyvələr:
alma, banan, kivi, sitrus meyvələri, xurma, armud, üzüm;
moruq, böyürtkən, yaban mersini;
qurudulmuş albalı, kişmiş, xurma, quru ərik, gavalı, banan çipləri.
Taxıllar:
qarabaşaq yarması, darı, inci arpa sıyığı, qəhvəyi düyü, yulaf ezmesi;
bulqur, bərk makaron, kəpək.
Ət, quş əti:
donuz əti, dana əti, mal əti;
toyuq, hinduşka, ördək.
Digər məhsullar:
az yağlı balıq növləri;
midye, karides, kalamar, tarak;
yumurta;
süd və fermentləşdirilmiş süd məhsulları.