Araşdırmalara görə, insanın uun müddət yaşaması pis vərdişlərin olmasından, ekologiyasından və qidalanmasından asılıdır.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bunun üçün əvvəlcə pəhrizə xüsusi diqqət yetirilməlidir.
Gündəlik qidalanmada bəzi məhsullardan imtina etməlisiniz.
Makaron
Yüksək karbohidratlı bu qidalar orqanizmdə iltihablanma riskini artırır.
Soda və şirələr
Bu cür içkilər ömür uzunluğuna təsir edən xroniki xəstəliklərin inkişafına səbəb olur.
Dondurma
Az miqdarda və ya hətta minimum miqdarda istehlak etmək tövsiyə olunur.
Məhsulların yüksək şəkər tərkibinə görə diş problemlərinin, ürək xəstəliklərinin və onkologiyanın inkişafına kömək etdiyinə inanılır.
Un məmulatları
Mağazalarda satılan çörək məhsullarının tərkibində çoxlu miqdarda trans yağlar var ki, son araşdırmalara görə, bu yağların sağlamlığa zərərli olduğu müəyyən edilib.
Kolbasa
Yalnız kolbasa deyil, kolbasa və dərin emaldan keçmiş istənilən qırmızı ət ağciyər və kolon xərçəngi inkişaf riskini artırır.