Səhərlər qəhvə içmək enerjinizin yüksəlməyinə kömək edəcək. Lakin ən azı kiçik bir səhər yeməyindən sonra içmək daha yaxşıdır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, kofein bir çox insana səhərlər ayağa qalxmağa və günə yaxşı əhval-ruhiyyə ilə başlamağa kömək edir.
Bu maddələr mübadiləsini aktivləşdirir və konsentrasiyanı yaxşılaşdırır. Bununla belə, acqarına qəhvə içməyin təhlükəli ola biləcəyini xatırlamaq lazımdır.
Səhər acqarına qəhvə içdiyimiz zaman bədənimiz aktiv şəkildə kortizol hormonu istehsal etməyə başlayır. Bu hormon tez-tez stress hissləri və artan qıcıqlanma ilə əlaqələndirilir. Normalda bədəndəki kortizol səviyyəsi gün ərzində dəyişir, lakin səhər qəhvə içmək səviyyəni əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər.
Bədəndə yüksək kortizol səviyyəsi stressin öhdəsindən gəlməyi, problemli vəziyyətlərdən çıxış yolu tapmağı çətinləşdirə bilər. Zamanla müntəzəm qəhvə istehlakı kortizol istehsalına təsirinin azalmasına səbəb ola bilər və buna görə də mənfi təsirlər daha az ifadə edilir.
Elmi araşdırmalar həmçinin göstərib ki, qəhvə mədədə xlorid turşusunun ifrazını tənzimləyən qastrin hormonunun istehsalını təşviq edir. Bu, həzm sistemimizin aşağı hissəsində təzyiqin azalmasına səbəb ola bilər.