50 yaşdan yuxarı insanlar qırmızı ətdən tez-tez istifadə etməməlidirlər.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xsəbər verir ki, bu barədə dietoloq Yelena Solomatina danışıb.
Həkimin sözlərinə görə, qırmızı ət yaşlandıqca zəif həzm oluna və ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər. Çünki bu məhsulda xolesterin, doymuş yağlar və digər maddələr var. Müntəzəm olaraq yeyildikdə belə patologiyaların yaranma riskini artırır.
Yaş artdıqca ağır qidaların həzm edilməsi də çətinləşir. Bununla belə, 50 yaşdan yuxarı insanlar qırmızı ətdən tamamilə imtina etməməlidirlər - bu, əzələ kütləsinin itkisini kompensasiya etmək üçün lazım olan protein mənbəyidir. Yalnız yeyilən ət məhsullarının miqdarını azaltmaq vacibdir.