Qəhvənizi daha dadlı etmək istəyirsiniz? - Alimlərin sadə üsulu
06 fevral 2024 09:35 (UTC +04:00)

Qəhvənizi daha dadlı etmək istəyirsiniz? - Alimlərin sadə üsulu

Britaniyalı tədqiqatçılar qəhvədən daha çox dad çıxarmağın yolunu tapıblar. Metod çox sadədir - qəhvə dənələrini üyütməzdən əvvəl dondurmaq kifayətdir.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bir çox qəhvə sevənlər içkilərini təzə saxlamaq üçün dənələri soyuducuda saxlayırlar.

Lakin Bath Universitetinin tədqiqatçılarının fikrincə, bunun başqa bir təsiri var. Dondurulmuş qəhvə dənələri daha asan və bərabər şəkildə üyüdülür, tam dadın dərinliyini ortaya qoyur. Tədqiqatçılar qrupu müxtəlif temperaturlarda qəhvə dənələrinin üyüdülməsini sınaqdan keçirib. Otaq temperaturundan - 196 dərəcə Selsiyə qədər.

Tədqiqatçılar belə nəticəyə gəliblər ki, paxlanın temperaturu nə qədər aşağı olarsa, onlar bir o qədər yaxşı və incə üyüdülür. Dadı bir o qədər güclü olur. Kristofer Hendonun fikrincə, qəhvənin dadı birbaşa üyüdülmüş qəhvə hissəciklərinin ölçüsündən asılıdır.

Bu kiçik xüsusiyyətlər ekstraksiya dərəcəsinə və bu da içkinin dadına əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 7265

Oxşar yazılar

Ən asan ev pizzası RESEPTİ

Ən asan ev pizzası RESEPTİ

22 aprel 2025 , 12:52
Kartof püresinə   bunu əlavə edin: ən ləzzətli RESEPT

Kartof püresinə bunu əlavə edin: ən ləzzətli RESEPT

21 aprel 2025 , 14:58
Şokoladlı xəmirlə piroq RESEPTİ

Şokoladlı xəmirlə piroq RESEPTİ

19 aprel 2025 , 11:36
Yeməyin soyuducuda 3 qat  daha uzun müddət   saxlamaq üçün SİRLƏR

Yeməyin soyuducuda 3 qat daha uzun müddət saxlamaq üçün SİRLƏR

18 aprel 2025 , 16:46
Ən asan cheesecake RESEPTİ

Ən asan cheesecake RESEPTİ

17 aprel 2025 , 14:54
Sizə  super güc verəcək   səhər yeməyi

Sizə super güc verəcək səhər yeməyi

16 aprel 2025 , 18:03
Kartof püresinin dadını tamamilə dəyişən gizli inqrediyent: Parmesan

Kartof püresinin dadını tamamilə dəyişən gizli inqrediyent: Parmesan

15 aprel 2025 , 16:56
20 dəqiqəyə hazırdır:  Tez bişən yemək RESEPTLƏRİ

20 dəqiqəyə hazırdır: Tez bişən yemək RESEPTLƏRİ

14 aprel 2025 , 15:18