İsti havaların ayrılmaz hissəsi olan yemişi dadlı və təravətli seçmək üçün bəzi nüanslara diqqət etmək lazımdır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə aşpaz Yuliya Arkhipova yemiş seçərkən nələrə diqqət etməli olduğumuzu deyib.
Aroma
Yemiş yetişdikdə, vanil və ya bala bənzər güclü bir ətir verəcəkdir. Əgər bunu hiss etmirsinizsə, yemiş almayın.
Quyruq və burun
Quyruğuna və burnuna xüsusi diqqət yetirərək meyvəni hər tərəfdən yoxlayın. Deməli, bostanın quyruğu sapı boz və qurumuş olmalıdır - yaşıl sapı məhsulun çox erkən yığıldığını göstərir. Burun, öz növbəsində, yumşaq, ləkə və çürük olmadan olmalıdır.
Qabıq
Satın almadan əvvəl yemişi "sıxın": əllərinizin altına basmayan elastik qabıq meyvənin təzə və yetişmiş olduğunu göstərir.
Şpris üsulu
Bir yemişin yetişməsini yoxlamaq üçün yumşaq desək, qeyri-adi bir üsul var, bunun üçün bir şpris lazımdır. Təxminən şprisi 1 santimetr dərinliyə salın, suyu toplayın və dadına baxın - şirindirsə, yemiş yetişib. Təəssüf ki, bu üsulun bazarda və ya supermarketdə istifadə olunma ehtimalı azdır.