Sarımsaq yetişdirən insanlar əməklərinin nəticələrini geniş miqyasda görüşmək istəyirlər. Ancaq çox zaman istənilən nəticə əldə edilmir. Çünki bunun üçün düzgün yetişdirilmə forması vacibdir.
Lent.az xəbər verir ki, bununla bağlı aqronom Anastasiya Kovrijnıx məsləhət verib.
Aqronomun sözlərinə görə, alma ölçüsündə sarımsaq əldə etmək üçün yaz aylarında onu azot gübrələri ilə qidalandırmaq lazımdır. Ancaq bunu yalnız bir dəfə - tumurcuqlayan zaman etmək lazımdır.
Bundan başqa vasitə isə odun külüdür. Quru formada (sətirlər arasına səpilir) və ya sulu məhlul şəklində tətbiq olunur. Bu külün 200 qramını bir vedrə suda həll edin. Qarışdırın və sonra sarımsaqların üzərinə əlavə edin.
Hər kəsin istifadə edə biləcəyi başqa bir vasitə isə duzdur. Bir vedrə suya üç yemək qaşığı duz əlavə edin. Həll torpağın patogenlərdən təmizlənməsinə kömək edir.
Ammiakdan da istifadə edə bilərsiniz. 25 ml. ammiakı bir vedrə suda həll edin və alınan məhlulu sarımsaqların üzərinə səpin.