Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən  necə qorumalı? Ən təhükəsiz  üsullar
27 avqust 2024 18:41 (UTC +04:00)

Pomidor məhsul verəndə xəstəliklərdən necə qorumalı? Ən təhükəsiz üsullar

Meyvə vermə dövründə pomidorların müxtəlif xəstəliklər riski altında olduğunu başa düşmək vacibdir. Bu problemi həll etmək üçün məhdud imkanlar var.

Lent.az xəbər verir ki, bu üsullar effektiv profilaktik təsir göstərəcək. 

Ədviyyatlar

Bu üsul haqqında çox az adam bilir. Amma buna baxmayaraq bu üsul çox yaxşıdır və prosesi mükəmməl edir. Kiçik bir şüşə araq (250 ml) götürməli və spirtli içkini az miqdarda bibər (təxminən iki qram) və on qram zərdəçal ilə qarışdırmalısınız.

Qarışıq 48 saat dəmlənir. Sonra məhsulun bir hissəsi üçün 10 dəfə çox su götürün və pomidorlara püskürtün.

Yovşan

Pomidor məhsullarınızın yanında yovşan varsa, tərəvəzləri əksər xəstəliklərdən qoruya biləcək əla pulsuz vasitəniz var. Bunun üçün kifayət qədər böyük miqdarda yovşan toplamaq lazımdır.

Onu əzməli və qaba tökməlisiniz. Ancaq əzilmiş yovşanın miqdarı standart qabın təxminən yarısı qədər olmalıdır. Qaynar su tökün və bir neçə saat gözləyin. Məhsulu süzün və pomidorlara sprey vasitəsilə səpin. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1818
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar