Bütün dünyada əksər insanlar pivədən həzz alırlar - istidə, kinoya baxarkən, piknikdə və ya işdən sonra. Ancaq bu içkini sevənlərin çoxu onun dadını özləri korlayırlar.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, ekspert Qreys Deyliyə müxtəlif ölkələrdə pivə içmək mədəniyyətinin fərqli olduğunu deyib.
Böyük Britaniyada pivəni böyük xüsusi stəkanlardan içmək adətdir, bu, stəkanı gövdəsindən tutsanız, onu soyuq saxlamağa kömək edir, həmçinin son qurtumuna qədər qabarcıqları saxlayır.
Pivənin tam dadını yaşamaq üçün onu yavaş-yavaş, bütün hisslərinizi işə salaraq içmək lazımdır. Daley pivənin səsini, rəngini və ətirlərini qiymətləndirməyi, sonra dadından həzz almağı tövsiyə edir.
Bəzi insanlar onu çox soyuq içməyə üstünlük versələr də, pivəni dondurucuda saxlamaq olmaz. Həmçinin, pivəni günəşdə saxlamayın, çünki birbaşa şüalar onun dadını poza bilər.
Pivə şərab kimi qida ilə birləşdirilə bilər. Bu spirtli içki ənənəvi İspan tapasları kimi duzlu qəlyanaltılarla idealdır. Bundan əlavə, pivə içmək bir sıra problemlərə, o cümlədən asılılıq, ürək-damar xəstəlikləri riskinin artması, artan kalori qəbulu və piylənmə riski, qaraciyər xəstəlikləri, pis psixi sağlamlıq və münasibətlərin və iş məsuliyyətlərinin pozulması kimi sosial problemlərə səbəb ola bilər.