Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı? - AQTA
23 mart 2020 21:48 (UTC +04:00)

Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı? - AQTA

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi yoluxucu xəstəliklərdən qorunmaq üçün qida ilə necə davranmalı olduğu barədə məlumat hazırlayıb.

AQTA-dan APA-ya verilən məlumata görə, bunun üçün ilk növbədə əllər, qablar və qida hazırlanan səthlər tez-tez yuyulmalıdır:

"Meyvə və tərəvəzlər təmiz yuyulmalı, qidalar lazımi temperaturda bişirilməli və saxlanmalı, bişirildikdən sonra otaq şəraitində saxlanmamalı, dərhal soyudulmalıdır. Eyni zamanda çarpaz çirklənməyə yol verilməməli (məsələn, ət və göyərti yanaşı qoyulmamalıdır) və mətbəx mütəmadi təmizlənməli və dezinfeksiya edilməlidir".

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 423
avatar

Oxşar yazılar

İki qardaş qəzaya düşdü

İki qardaş qəzaya düşdü

15 dekabr 2024 , 19:11
Qubada evdə partlayış -  Yaralanan var -YENİLƏNİB

Qubada evdə partlayış - Yaralanan var-YENİLƏNİB

15 dekabr 2024 , 15:07
Bakıda ev yandı

Bakıda ev yandı

15 dekabr 2024 , 10:33
Kəklik ovlamağa getmişdi, infarktdan öldü

Kəklik ovlamağa getmişdi, infarktdan öldü

14 dekabr 2024 , 18:53
Azərbaycanda tələbə vəfat etdi

Azərbaycanda tələbə vəfat etdi

14 dekabr 2024 , 15:06
Ata-ana işə getdi, 3 uşaq evdə yanıb öldü

Ata-ana işə getdi, 3 uşaq evdə yanıb öldü

14 dekabr 2024 , 14:28
Şikayətçidən rüşvət alan polis  həbs olundu

Şikayətçidən rüşvət alan polis həbs olundu

14 dekabr 2024 , 13:26
Bakı metrosunda ÖLÜM

Bakı metrosunda ÖLÜM

14 dekabr 2024 , 12:56