“Bozpört” necə hazırlanır: Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
09 aprel 2020 14:22 (UTC +04:00)

“Bozpört” necə hazırlanır: Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.

Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Ağababa Ağababa” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla dietik “Naxçıvan Bozpörtü”sünün hazırlanmasını təqdim edirik.

Yeməyi hazırlamaq üçün bizə lazım olan ərzaqlar:

850 qr az sümüklü qoyun əti, 150 qr. quyruq, 1 iri baş soğan, 2 qırmızı, 2 yaşıl, 1 sarı bibər, 5 orta boy pomidor,  göyərtilər: keşniş, şüyüd, dağkeşnişi, kəvər, şomu, turşəng, cəfəri, kərəviz hərəsindən 1/2 dəstə (balaca dəstə),  1 xör. qaşığı kərəyağı, 50ml abqora, duz, istiot, sarıkök.

Hazırlanma qaydasına videoda baxın:

 

# 5349
avatar

Oxşar yazılar