Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə Elmira Qadirova adı ilə tanınan səhifəyə istinadla kök salatının necə hazırlanması ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
Kök -1 kiloqram
Qoz ləpəsi -100 qram
Sarımsaq - 2 diş
Şüyüd - 2 dəstə
Duz və istiot
Mayonez.
Hazırlanma qaydası:
Kökü azca bişirin. Sürtgəcdən keçirin.
Xırdalanmış qoz ləpəsi, xırda doğranmış şüyüd və əzilmiş sarımsaq əlavə edin.
Duz ve istiot vurduqdan sonra mayonez əlavə edib qarışdırın.
Bu salatı bişirilməmiş köklə də etmək olar.
Zövqə görə göy soğan da əlavə etmək mümkündür.
Nuş olsun!