611
14:56
10 Sentyabr 2019

Xiyar, pomidor turşusunun hazırlanması - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Bizim Mətbəxdən” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla xiyar və pomidor turşusunun resepti ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
3 kq balon üçün lazım olan ərzaqlar: sarımsaq 3-4 diş, dəfnə yarpağı 2 ədəd, cəfəri 3-4 tel, şüyüt 2-3 çubuq, pamidor, tikanli xiyar, iri duz 2 x.q, uksus 1.5 x.q, qaynar su balon dolana qədər
Hazırlanma qaydası:
Ərzaqları yuyuruq, xiyarların hər iki tərəfindən bir az kəsirik. Sonra balonları yaxşıca sterilizə edirik. Balonun dibinə, sarımsaqları, dəfnə yarpağı, cəfəri, şüyüdü, istiotu və bibəri əlavə edirik. Daha sonra iki sıra xiyar və pomidoru yığıb üzərinə duz, dolana qədər su və uksus tökürük. Daha sonra qazanda su qoyuruq, isti suya turşuları yığıb qaynadırıq. Sonra ağzını möhkəm bağlayırıq və yapışdırıcı vururuq. Daha sonra sərin yerə qoyub qış üçün saxlayırıq.
Nuş olsun!