
Göy pomidor turşusu- Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Sevimli Buffet” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla göy pomidor turşusunun resepti ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
Göy pomidor, dəfnə yarpağı, cəfəri, acı bibər, sarımsaq, şüyüd toxumu, duz, sirkə, qara dənə istiot (Ərzaqları lazım olan qədər istifadə edirik)
Hazırlanma qaydası:
Bütün ərzaqları yuyuruq, sonra sterilzə olunmuş banka götürürük və məhsulları növbə ilə yığırıq. Öncə bankaya dəfnə yarpağını, sonra şüyüd toxumunu, cəfərini və pomidorları əlavə edirik. Üstünə bibəri qoyub, duz əlavə edirik və qaynanmış isti su ilə bankanı doldururuq. Sonra qazanda bankaları bir az qaynadıb götürürük. Üzərinə sirkəni töküb bankanın ağzını möhkəm bağlayırıq. Turşuları qış üçün sərin yerdə saxlayırıq.
Nuş olsun!
Oxşar yazılar

Balakəndə 20 mindən çox abonentin qazı kəsiləcək
8 iyul 2025 , 15:03
Sabah çimərliklərdə hava küləkli olacaq
8 iyul 2025 , 13:54
Dəri xəstəliyini yayanlara hansı cəza verilir? - CAVAB
8 iyul 2025 , 13:24
53 yaşında 13-cü diplomunu aldı
8 iyul 2025 , 13:09
Leysan yağacaq, dolu düşəcək - Sabahın havası
8 iyul 2025 , 12:37
Qarabağa getmək istəyənlərə ŞAD XƏBƏR
8 iyul 2025 , 12:06
Medianın inkişafında Heydər Əliyevin rolu mövzusunda konfrans keçirilir
8 iyul 2025 , 12:03
Əksər rayonlara yağış yağıb - FAKTİKİ HAVA
8 iyul 2025 , 10:22