<span style="color:red;">Göy pomidor turşusu - Usta öz sirlərini açır:<span style="color:red;"> Lent.az-ın mətbəxi
08 sentyabr 2019 14:59 (UTC +04:00)

Göy pomidor turşusu- Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
 
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Sevimli Buffet” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla göy pomidor turşusunun resepti ilə tanış edəcəyik.
 
Tərkibi:
 
Göy pomidor, dəfnə yarpağı, cəfəri, acı bibər, sarımsaq, şüyüd toxumu, duz, sirkə, qara dənə istiot (Ərzaqları lazım olan qədər istifadə edirik)
 
Hazırlanma qaydası:
 
Bütün ərzaqları yuyuruq, sonra sterilzə olunmuş banka götürürük və məhsulları növbə ilə yığırıq. Öncə bankaya dəfnə yarpağını, sonra şüyüd toxumunu, cəfərini və pomidorları əlavə edirik. Üstünə bibəri qoyub, duz əlavə edirik və qaynanmış isti su ilə bankanı doldururuq. Sonra qazanda bankaları bir az qaynadıb götürürük. Üzərinə sirkəni töküb bankanın ağzını möhkəm bağlayırıq. Turşuları qış üçün sərin yerdə saxlayırıq.
 
Nuş olsun!
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 4858

Oxşar yazılar