Yumurta həm protein məzmunu, həm də keyfiyyət baxımından yüksək bir qida mənbəyidir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qidalanma və pəhriz mütəxəssisi Başak İnsel Aydın, yumurta və xolesterol arasındakı əlaqəni izah edib.
O, yumurta sarısı A və B vitaminləri ilə zəngi olduğunu, dəmir və fosfor mineralları ilə zəngilliyini vuğulayıb. Eyni zamanda, qeyd edib ki, bu xüsusiyyət insanların doyma vaxtının uzadılmasına kömək edir:
"Hər qida içərisində olan tarazlığı əldən versək, qida maddələrimiz dərmandan daha çox zəhər halına gətirə bilər. Yumurtaların istehlak edilməsi xolesterolu təhlükəli nöqtəyə gətirmir. Bu tarazlığı qorumaq üçün balanslı və müntəzəm bir pəhriz proqramına ehtiyac var".
1 yumurta hər gün sağlam şəkildə istehlak edilə bilər. Mütəxəssis xolesterolun artıracağı baxımdan yumurtadan uzaq durmağı tövsiyə etmir:
"Xolesterol tərkibi barədə narahat olmağa ehtiyac yoxdur. Beləliklə, hər gün 1 yumurta balanslı və müntəzəm bir pəhriz proqramında etibarlı şəkildə istehlak edə bilər".