Banan alarkən yetişmiş, sarı qabıqlı olanına üstünlük veririk.
Lent.az-ın məlumatına görə, yaşıl qabıqlı banan da sağlamlığa olduqca yararlıdır.
1. Ürək döyüntüsünün sürətini yaxşılaşdırır
Yüksək kalium tərkibi sayəsində yaşıl bananı yemək, ürək döyüntüsünün sürətini tənzimləməyə köməkçi olur.
2. Qastrit və mədə problemləri ilə mübarizə aparır
Yaşıl banan nişasta baxımından çox zəngindir. Mədə sümük toxumasının mükəmməl mühafizəçiləridir. Bu səbəbdən də qastrit və mədə ptoblemlərinin müalicəsində təsirli olur.
3. Bağırsaq narahatlıqları ilə mübarizə aparır
Yaşıl banan tənzimləyici və prebiyotik bir təsir yaradır, nişasta ehtiva edir, zəngin bir lif növüdür və çənbər bağırsağın funksiyasını yaxşılaşdıran bakteriyalar üçün çox faydalıdır.
4. İmmuniteti gücləndirir
Eynilə sarımsaq kimi, yaşıl banan da B6 vitamini baxımından mükəmməl mənbədir. Bu, xüsusilə yaşlı insanlarda immun sisteminin düzgün işləməsi üçün əhəmiyyətlidir.
5. Qan təzyiqini tənzimləyir
Kalium orqanizmin sağlamlığı üçün çox əhəmiyyətlidir. Sadəcə arteriyalara faydalı olmaqla kifayətlənmir, bundan başqa, ürəkdə çox əhəmiyyətli olan əzələ yığılmasına qarşı köməkçi olur.
6. Xolestrolu azaldır
200 qramlıq yaşıl banan 5 qrama qədər zülal ilə orqanizmi təmin edir və bu da onu xolesterin səviyyəsini salmaq üçün mükəmməl hala gətirir.