Qaynadılmış düyünü yumaq lazımdır? Bu səhvi etməyin
18 fevral 2025 12:12 (UTC +04:00)

Qaynadılmış düyünü yumaq lazımdır? Bu səhvi etməyin

Dadlı və düzgün düyü yeməyi hazırlamaq üçün onun bişirmə qaydalarını bilmək vacibdir.

Lent.az bununla bağlı məlumatları təqdim edir:

Qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssislər də buxarda bişmiş uzun düyünü yumağı tövsiyə edirlər. Çünki bu düyü xarici ölkələrdən gətirilir və idxal prosesində karantin emalına məruz qala bilər.

Düyünün üzərində qalan kimyəvi maddələrdən qurtulmaq üçün onu 2-3 dəfə yumaq lazımdır. Lakin bəzi hallarda buxarda bişmiş düyünü yumaq lazım deyil. Süşi və ya risotto üçün nəzərdə tutulmuş düyü yapışqan olmalıdır, buna görə də onu yumaq tövsiyə edilmir.

Buxarda bişmiş düyünü bişirməzdən əvvəl islatmaq lazımdırmı?

Bəzi düyü növlərini islatmaq olar, çünki bu bişirmə vaxtını azaltmağa kömək edir. Lakin düyünü maksimum 1 saat suda saxlamaq lazımdır. Buxarda bişmiş düyünü islatmaq olmaz. Əgər buxarda bişmiş düyünü əvvəlcədən islatsanız, o yapışqan və qatı olacaq. Əgər düyünü birbaşa suda bişirsəniz, yapışmayacaq, düzgün formasını saxlayacaq və bərabər bişəcək.

Düyü neçə dəqiqə bişirilməlidir?

Bu sual xüsusilə evdar qadınları çox maraqlandırır. Düyünün bişirmə müddəti onun hansı üsulla bişirilməsindən asılıdır:

Multibişirici (multivarka) – 25 dəqiqə

Qazanda – 20 dəqiqə, sonra düyünün tam hazır olması üçün 5 dəqiqə gözləmək lazımdır

Mikrodalğalı sobada – 15 dəqiqə

Sobada (duxovkada) – 40-50 dəqiqə

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 868

Oxşar yazılar