Hansı 3 qəhvə əlavəsi   orqanizm üçün ən çox zərərlidir?
07 yanvar 2024 10:49 (UTC +04:00)

Hansı 3 qəhvə əlavəsi orqanizm üçün ən çox zərərlidir?

2024-cü ildə daha sağlam həyat tərzi axtarışında olanlar əlavə çəkiləri atmaq istəyir. Pəhriz seçimləriniz, hətta səhər qəhvəniz kimi gündəlik bir şeydə də mühüm rol oynayır.

Lent.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, qəhvənin tərkibində arıqlamağa mane ola biləcək üç zərərli inqrediyent var. 

Birincisi, toz kremi əlverişli görünə bilər. Ancaq o, dadlandırıcılar və qeyri-sağlam trans yağlarla doludur. Dietoloqlar həm metobolizmanı sürətləndirən, həm də qəhvədən zövq almaq üçün şəkərsiz alternativlər və ya bitki mənşəli südləri seçməyi təklif edir.

Digər məşhur seçim olan aroma tərkibli qəhvələr dad baxımından çox yaxşıdır. Ancaq onun tərkibində şəkər və kalorilərdə yüksəkdir. Mütəxəssislər, problemi aradan qaldırmaq üçün bal və ya ağcaqayın siropu kimi təbii alternativləri tövsiyə edir.

Krem şanti sizə zövq verməklə yanaşı, həddindən artıq miqdarda şəkər, yağ və kalori ehtiva edir. Həkim arıqlamaq məqsədlərinə çatmaq üçün buxarda hazırlanmış südü daha sağlam bir əvəzedici kimi məsləhət görür.

Maddələr mübadiləsini gücləndirərkən qəhvənizin dadını artırmaq üçün darçın kimi ədviyyatlarla tam və ya bitki əsaslı süd təklif edir.
 

# 3723
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar