Dermatoloq dərinin tez qocalmasına səbəb olan və orqanizmin ümumi vəziyyətinə mənfi təsir göstərən məhsulların adlarını açıqlayıb.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, təbabət həkimi Elena Kudaşkina dərinin sürətli qocalmasına səbəb olan karbohidratlardır.
“Çox vaxt biz nə üçün yemək lazım olduğunu unuduruq və həyat zövqünü yemək ləzzəti ilə əvəz edirik. Nəticədə, zəifləmiş toxunulmazlıq, tez-tez iltihab, dərinin və bütün bədənin vaxtından əvvəl qocalması ilə qarşılaşırıq", deyə dermatoloq bildirib.
Kudaşkinanın fikrincə, ilk növbədə sürətli karbohidratlardan imtina etmək və şəkərin miqdarını minimuma endirmək lazımdır. O, trans yağlardan zeytun və təbii heyvan yağlarına keçməyi tövsiyə edib.
Bundan əlavə, qızardılmış yeməklərdən qaynadılmış, sobada bişən yeməklərə keçmək, hər hansı emal edilmiş "ət" - kolbasa, vetçina, həmçinin çips, kartof qızartması və şirin qazlı suyu istisna etmək tövsiyə olunur.