Yulaf peçenyeləri çay üçün sağlam və dadlı şirniyyat növüdür. Bu deserti hazırlamaq isə çox asandır.
Peçenyenin yumşaq və çox ətirli olması üçün nisbətləri düzgün hesablamaq vacibdir.
Lazım olan ərzaqlar:
Kərə yağı - 220 q;
Yumurta - 2 ədəd;
Vanil - 1 çay qaşığı;
Un - 240 q;
Yulaf əzməsi - 300 q;
Qabartma tozu - 1 çay qaşığı;
Duz - 1 çay qaşığı;
Bitki yağı - 1 yemək qaşığı;
Darçın - 2 çay qaşığı.
Peçenyeləri daha şirin etmək istəyirsinizsə, ona ağ və qəhvəyi şəkəri əlavə edərək qarışdırmalısınız. Ümumilikdə, belə bir xəmir üçün təxminən 300 qram şirin toplu komponent götürməlisiniz.
Yumşaldılmış kərə yağı əvvəlcə şəkərlə qarışdırılmalıdır. Tərkibləri bir qarışdırıcı ilə qarışdırmaq daha yaxşıdır. Sonra yumurta və vanil əlavə etmək lazımdır. Ayrı-ayrılıqda unu, qabartma tozunu, duzu və darçını qarışdırın. Qarışıq yaxşıca qarışdırılmalı və sonra yumurta qarışığına əlavə edilməlidir. Sonda yulaf əzməsi əlavə etmək lazımdır.
Sonra xəmiri streçlə örtün və bir saat soyuducuya qoyun. Bu müddətdən sonra alınan qarışıqdan peçenye düzəldə və onları bir qaba qoya bilərsiniz.
Peçenyeləri 190 dərəcədə 10 dəqiqədən çox olmayan müddətdə bişirin. Soba əvvəlcədən qızdırılmalıdır.