Dietoloq Anna Qonçarova yeni il süfrəsində müəyyən yeməklərin olmasının xoşagəlməz nəticələrindən danışıb.
Lent.az xəbər verir ki, o, “Pravda.Ru”nun jurnalistlərinə müsahibəsində bayram günlərində sağlamlığa nəzarət etmək üçün tövsiyələrini bölüşüb.
Ən əlverişsiz birləşmələrdən biri, həkimə görə, yağlı ət yeməkləri olan meyvə və giləmeyvədir. Meyvə və giləmeyvə uzun müddət mədədə qalır və orada qıcqırmağa başlayır ki, bu da narahatlıqla nəticələnir.
Dietoloq bayram süfrəsində qazlı suların zərərləri barədə də xəbərdarlıq edir. Onların istehlakı mədənin turşuluğunda dəyişikliklərə və mədə həcminin artmasına səbəb ola bilər ki, bu da xroniki xəstəlikləri olan insanların vəziyyətini pisləşdirə bilər. Onun fikrincə, süfrəyə bir stəkan adi su qoymaq daha yaxşıdır.