Bir çoxumuz qabığı soyulmuş qaynadılmış yumurtanın çöldən ağ rəngdə olmasına öyrəşmişik.
Lent.az xəbər verir ki, qızılı rəngli yumurta da bişirmək mümkündür və bu olduqca sadədir.
Qeyri-standart yeməyi yumurtanı bişirmək üçün onu qaynatmazdan əvvəl qabığının bütövlüyünü qoruyaraq onu çox yaxşı fırlatmaq lazımdır. Uzun bir parça götürün. Məsələn, köhnə, istifadə edilməyən köynəyin qolu. Həmin bu köynəyin qoluna yumurtanı bükün və məhsulun yaxşı bərkidilməsi üçün bağlayın.
Başqa sözlə, hər iki düyün yumurtaya yaxın olmalıdır: bir düyün solda, digəri sağda. Hər 5-10 saniyədən bir, parçanın uclarını sürətlə bir-birindən ayırın. Açılma qəfil dayandırılmalıdır. Prosedur təxminən 2 dəqiqə davam etməlidir. Bu müddət ərzində yumurtanın sarısı ağı ilə parçalanmağa və birləşməyə vaxt tapacaq. Bu vəziyyətdə qabıq toxunulmaz qalacaq.
Bu yumurtanı standart üsulla qaynadın (qaynar suda 7-10 dəqiqə). Bişmiş məhsulu qabıqdan soyduqda tamamilə qızılı yumurta əldə edəcəksiniz.