Nə üçün balıq limonla bişirilməlidir?
03 fevral 2025 12:52 (UTC +04:00)

Nə üçün balıq limonla bişirilməlidir?

Bişmiş balıq həm dadlı,  həm də sağlamlıq üçün inanılmaz dərəcədə düzgün qidadır.

Lent.az balığın fərqli bişirilmə üsullarını sizlərə təqdim edir:

Qızardılmış və ya ızgara balıqları sevməyən yəqin ki, yoxdur. Çox aromatik və çox sağlamdır və bundan əlavə, hazırlamaq asandır. Buna görə də bu yemək demək olar ki, hər bir ukraynalının süfrəsində şərəfli yeməkdir. Balığın dadını yaxşılaşdırmaq və zəngin ətirini tam aşkar etmək üçün peşəkar aşpazlar onu limonla bişirməyi məsləhət görürlər. 

Ən dadlı balığı necə bişirmək olar?

Məhsulların hamısı şəxsi üstünlüklərdən asılı olacaq. Həm qırmızı, həm də ağ balıqdan istifadə edə bilərsiniz. Aşpazlar dəniz balığını seçməyi məsləhət görürlər, ən çox qida maddələrinə malikdir. Sizə həmçinin orta limon, sarımsaq, sızma zeytun yağı, dəniz duzu və göyərti lazımdır.

Hazırlanma üsulu:

Balıq filesi yaxşıca yuyulmalı, kağız dəsmal ilə qurudulmalı və lazım olduqda kəsilməlidir. Yarım limonu nazik dilimlərə kəsin, digər yarısını şoraba üçün ayırın. Zeytun yağı, qurudulmuş göyərti, əzilmiş sarımsaq, duz və limon suyunu qarışdırın. Balıqları perqamentlə örtülmüş çörək qabına qoyun, şoraba tökün və üzərinə limon dilimləri qoyun. Yeməyi 200 dərəcədə 20 dəqiqə bişirmək lazımdır. Hazır balığa xidmət etməyin ən yaxşı yolu qəhvəyi düyü və ya bişmiş tərəvəzdir. Bu yemək pəhriz və sağlam qidalanma qaydalarına riayət edənlər üçün daha uyğundur. Limonlu bişmiş balıq bütün qida maddələrini və keyfiyyətli proteini ehtiva edir, buna görə də ən sağlam hesab olunur. Bundan əlavə, limon balığın dadını artırır və ətirini tam açır, ona görə də peşəkar aşpazlar bu məhsulu yalnız limonla hazırlamağı məsləhət görürlər.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 654

Oxşar yazılar