Kral ailəsində qadağan olunan  QİDALAR
23 avqust 2025 13:37 (UTC +04:00)

Kral ailəsində qadağan olunan QİDALAR

Krallıq ailəsində qidalanma onların həyatının digər sahələri kimi az qala eyni dərəcədə sərt qaydalarla tənzimlənir. Monarxlar üçün yalnız nəyin yeyilə biləcəyi deyil, həm də yeməyin necə təqdim olunmalı olduğu, hansı məhsulların məqbul sayıldığı, hansılarının isə qəti şəkildə qadağan olunduğu barədə xüsusi qaydalar mövcuddur.

Lent.a-ın məlumatına görə, hətta sarayda çalışan ən təcrübəli aşpazlar belə bu protokollara riayət etməyə məcburdurlar ki, hazırlanmış yeməklər yüksək təhlükəsizlik, dad və etiket standartlarına cavab versin.

Krallıq menyusundan qəti şəkildə kənarlaşdırılan məhsullar arasında hamının bilmədiyi iki əsas inqrediyent var.

Birincisi sarımsaqdır. Demək olar ki, hər mətbəxdə rast gəlinən bu məşhur inqrediyent krallıq ailəsi üzvləri üçün tabu hesab olunur. Kraliça Kamilla açıq şəkildə etiraf edib ki, sarımsaq ciddi qadağadadır.

Onun sözlərinə görə, sarımsağın dadı və qoxusu yeməkdən sonra uzun müddət qalır və bu, təkcə monarxlar üçün deyil, onların ünsiyyətdə olduqları insanlar üçün də arzuolunmazdır. Cəmiyyət həyatında hər detalın əhəmiyyət kəsb etdiyi bir mühitdə xoşagəlməz ağız qoxusu və ya yeməyin kəskin ətri olduqca narahat vəziyyət yarada bilər.

İkinci məhsul isə mollyusklardır. Keçmiş saray xidmətçisi və etiket üzrə ekspert Qrant Xarold izah edib ki, mollyuskların yeyilməsi müəyyən risklərlə bağlıdır, həmişə qida zəhərlənməsi ehtimalı mövcuddur. Monarxların sıx qrafikini və xəstəlikdən sonra sağalmaq üçün vaxtlarının olmamasını nəzərə alaraq, bu cür məhsullar demək olar ki, onların rasionundan tamamilə çıxarılıb. Hətta rəsmi ziyafətlərdə və qəbullarda belə, üzgəclər və ya midiyalara rast gəlmək olduqca nadir haldır.

Bu məhdudiyyətlər krallıq ailəsinin qidalanmasının nə dərəcədə diqqətlə düşünülmüş olduğunu göstərir. Onların rasionu təkcə dad və kalori dəyərləri ilə deyil, həm də təhlükəsizlik, sağlamlıq və sosial etiket prinsipləri nəzərə alınaraq formalaşdırılır. Hər bir inqrediyent ciddi seçimdən keçir, aşpazlar isə yeməyin monarxların zahiri görünüşünə, səhhətinə və qonaqlarla ünsiyyətinə təsirini mütləq nəzərə almalıdırlar.

Sarımsaq və mollyuskların qadağasından əlavə, krallıq ailəsi yeməklərin mütləq şəkildə təzə, qidalandırıcı və asan həzm olunan olmasına da diqqət yetirir. Krallıq süfrəsindəki yeməklər çox zaman minimal miqdarda ədviyyatla hazırlanır və kəskin qoxu, allergiya ya da qida pozğunluğu yarada biləcək məhsullardan uzaq durulur. Bütün bunlar monarxların özlərini rahat hiss etmələri və gün ərzində yüksək fəaliyyət səviyyəsini qoruyub saxlaya bilmələri üçün edilir.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 608

Oxşar yazılar