Tavada keksi belə hazırlayın - <span style="color:red;">Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
01 avqust 2019 15:08 (UTC +04:00)

Tavada keksi belə hazırlayın - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
 
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Myfoodchannel” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla tavada kakaolu keks resepti ilə tanış edəcəyik.
 
Tərkibi:
 
3 ədəd yumurta, 1 stəkan şəkər tozu, 1 paket vanilin, 1 stəkan süd, 1/2 stəkan duru yağ, 2 stəkan un, 3 yemək qaşığı kakao, 1 paket qabartma tozu
 
Hazırlanma qaydası:
 
Keksi hazırlayacağımız qaba yumurtanı, vanilini və şəkər tozunu əlavə edib, köpürüb, ağarana qədər çalırıq. Sonra içinə süd, duru yağ, un, kakao və qabartma tozunu əlavə edib qarışdırırıq. 
 
Keksi bişirəcəyimiz tavanı öncə yağlayaraq, üzərini unlayırıq və hazır olan xəmiri əlavə edib, qapağını örtürük. Qapağın dəlik hissəsini bağlayır və ocağın orta gözünə 4 qatlanmış falqa kağızını yerləşdiririk ki, keks yanmasın. Şirniyyatı ən zəif odda 40-45 dəqiqə bişiririk. Üzərini isə zövqə görə bəzəyib servis edirik.
 
Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 1452
avatar

Fəxriyyə Mahmudova

Oxşar yazılar