<span style="color:red;">Armud cemini belə hazırlayın  - Usta öz sirlərini açır:<span style="color:red;"> Lent.az-ın mətbəxi
26 avqust 2019 19:30 (UTC +04:00)

Armud cemini belə hazırlayın - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
 
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Qarışıq Mətbəx” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla armud ceminin resepti ilə tanış edəcəyik.
 
İçindəkilər:
 
2 kiloqram armud, 1 kiloqram şəkər tozu, yarım limon, 1 ədəd darçın çubuğu, 3 ədəd bardian (marketlərdə satılır)
 
Hazırlanma qaydası:
 
Armudları yuyuruq, saplaqlardan ayırıb, içini təmizləyirik. Sonra blenderlə əzib, şəkər tozu ilə qarışdırırıq. 2 saat kənarda saxlayıb ocağa qoyuruq. 5 dəqiqə qaynadıb ocağı söndürürük. Tam soyuduqdan sonra təkrar ocağa qoyuruq və yarım saat zəif odda qaynadıb ədviyyatları əlavə edirik. 10-15 dəqiqə birlikdə qarışdırıb ocaqdan götürürük. Bankalara doldurub sərin yerdə saxlayırıq.
 
Nuş olsun!
 

# 1630
avatar

Fəxriyyə Mahmudova

Oxşar yazılar