Sağlam pəhriz saxlamaq yediyimiz qidalara diqqət yetirmək deməkdir. Bəzi qidalar fərq edilmədən çəki artımı kimi problemlər yarada bilər. Bunlar iltihaba səbəb olan qidalardır və siz onları bəzən soyuducunuzda saxlayırsınız. İltihab bədənin özünü qorumaq üsuludur, lakin müəyyən qidaların çoxu zərərli ola bilər.
Lent.az xəbər verir ki, qida mütəxəssisi olan Meri Sabatla bu haqda danışıb. O, soyuducunuzda problem yarada bilən üç qidanı qeyd edib: souslar, işlənmiş ətlər və yoqurtlar.
Ketçup kimi sousların tərkibində çoxlu şəkər ola bilər, bu da heç yaxşı deyil. Onlar insanları kökəldir və iltihaba gətirib çıxarır.
Kolbasa kimi emal edilmiş ətlərin tərkibində zərərli maddələr var. Onlar da bizə kökəlməyə səbəb olan qidalar arasındadır.
Yoqurtlar çox dadlıdır, lakin orqanizm üçün problem yarada bilər. Onlarda şəkər səviyyəsi yüksəkdir. Bir az bal və ya meyvə ilə adi qatıq daha yaxşı alternativdir.
Sağlam qalmaq üçün bu qidalardan xəbərdar olmaq və ən yaxşı variantları seçmək tövsiyə edilir.