Sendviçlər hamının çox sevdiyi və asanlıqla hazırlana bilən yeməkdir. Ancaq onun tərkib hissəsi olan visseral yağ orqanizm üçün zərərlidir.
Lent.az xəbər verir ki, bu yağ həyatı orqanların ətrafında piylərin yığılmasına şərait yaradır.
Sendviçin hazırlanmasında istifadə olunan ağ çörəyin yumşaq toxuması və rahatlığı visseral yağ yığılması riskinin artması ilə bir qiymətə gəlir. Bu yağ insulin müqaviməti və metabolik pozğunluqlar kimi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Ağ çörəyin tərkibindəki zərif un, tam taxıllardan alınan qida və lifdən məhrumdur, bu da qan şəkərinin artmasına gətirib çıxarır.
Bildirilir ki, ağ çörəyin sürətlə həzm edilməsi onu visseral yağ kimi saxlanıla bilən qlükozaya çevirir. Bu növ yağlar xüsusilə narahatlıq doğurur, çünki bədən onu yaxşı emal etmir, bu da diabet, ürək xəstəliyi və insult kimi ciddi problemlərə səbəb olur.