Düzgün qidalanma ürəyin yaxşı işləməsini, eləcə də uzunömürlülüyü və həyat keyfiyyətini dəstəkləyir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə xarici dietoloqlar bildiriblər.
Mütəxəssislər ürək sağlamlığı üçün ilk 3 məhsulu tərtib ediblər. Siyahıda birinci yerdə qoz-fındıq, xüsusilə qoz, badam, anakardiya, fındıq və şam qozları gəlir. Həkimlərin fikrincə, gündə bir ovuc qoz-fındıq yağlı bitki turşularının tədarükünü artırmaqla ürək əzələsinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Fındıqların tərkibində çoxlu protein də var.
Siyahıda daha sonra qan damarlarının divarlarını və ürək əzələlərini gücləndirən banan eləcə də xurma kimi çoxlu kalium olan meyvələrdir. Limon və nar da faydalıdır - qan axını yaxşılaşdırır, aterosklerozdan qoruyur, alma isə qanda xolesterinin səviyyəsini azaldır.
İlk üç super qidanı tamamlayan balıqdır. Eyni zamanda, yağlı sortlar ürək üçün xüsusilə, faydalıdır - qızılbalıq, siyənək, tuna. Onlarda omeqa-3 var. Omeqa yağ turşuları toxumaların qidalanmasını yaxşılaşdırır və ateroskleroz və koronar ürək xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır.