Bədəndə dəmirin azlığı yorğunluq, başgicəllənmə və digər sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Çox vaxt menstruasiya zamanı, hamilə qadınlarda və qaçışçılarda müşahidə olunsa da, hər kəs bu haldan təsirlənə bilər. Bəzi meyvələrin yeyilməsi dəmir səviyyəsini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, meyvələr, ümumiyyətlə, güclü dəmir mənbəyi olmasa da, alma turşusu yüksək olan meyvələr (məs, ərik və alma) dəmirlə zəngin qidalarla birləşdirildikdə dəmirin udulmasını yaxşılaşdıra bilər.
Xüsusilə, qoz-fındıq ilə qarışdırıldıqda kişmiş və gavalı kimi qurudulmuş meyvələr dəmirlə zəngindir. Sitrus meyvələri bitki mənşəli qidalardan dəmirini mənimsəməyə kömək edir.
Ət, lobya, bütün taxıllar və tərəvəzlər dəmirin ən yaxşı qaynaqları olsa da, dəmiri udan meyvələrin əlavə edilməsi hələ də kömək edə bilər.