Bu ət  xərçəng riskini   azaldır
21 sentyabr 2023 13:11 (UTC +04:00)

Bu ət xərçəng riskini azaldır

Mütəxəssislər hansı ətin xərçəng riskini azaltdığını açıqlayıb.

Lent.az xəbər verir ki, balıq xərçəng riskini azaldan əsas ət növüdür.

Bildirilir ki, balıq əti ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün yaxşı faktorlardan biridir. O, pəhrizimizin mühüm tərkib hissəsi olan zülal xərçəng riskini azaldır, arıqlamağı təşviq edir və əsas amin turşularını təmin etməklə sağlamlıqda mühüm rol oynayır.

Qızılbalıq növü isə yüksək protein tərkibi və çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə əla qida hesab olunur. Yağsız protein və omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan Omeqa-3 qızılbalığı döş və kolorektal xərçəng də daxil olmaqla, spesifik xərçəng riskinin azalması ilə əlaqələndirilir. Bu yağ turşuları antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir və hüceyrə böyüməsini tənzimləyə bilər, potensial olaraq xərçəng hüceyrələrinin inkişafına mane olur.

Bundan əlavə, qızılbalığın tərkibindəki zülal dolğunluq hissini təşviq etməklə, yemək istəklərini cilovlamaqla və arıqlama səyləri zamanı əzələ kütləsini qorumaqla çəki idarə etməyə kömək edir. Bu, əlavə çəki itirmək istəyənlər üçün xoş və sağlam seçimdir.

Bildirilir ki, qızılbalığın zəngin antioksidant tərkibi, əsas qida maddələri və sağlam yağlar optimal qan təzyiqi və lipid səviyyələrini saxlamağa kömək edir.

 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3116

Oxşar yazılar