Uzunömürlülüklə əlaqəsi ilə tanınan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan balıq həkimlər və diyetoloqlar tərəfindən sağlam qidalanma üçün tövsiyə edilir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qidalanma "Well And Good" kitabında qızılbalıq, skumbriya, hamsi, sardina və siyənək kimi balıqların uzunömürlülük üçün əhəmiyyətini vurğulayır.
Bu balıq qida maddələri ilə zəngindir, tərkibində omeqa-3, zülal, vitamin D və B2, kalsium, fosfor, dəmir, sink, yod, maqnezium və kalium var.
Amerika Ürək Assosiasiyası optimal uzunömürlülük üçün həftədə iki dəfə qızılbalıq, skumbriya, hamsi, sardina və ya siyənək balığı yeməyi təklif edir. Bu balıq mavi zonalarda, insanların son 100 ildə sağlam vəziyyətdə yaşadığı bölgələrdə əsas qidadır.
Yuxarıda sadalanan balıqlar beyin, sinir sistemi və ürək sağlamlığı üçün lazım olan omeqa-3-ləri ehtiva edir və böyük balıqlarla müqayisədə aşağı səviyyədə civə ehtiva edir.
Bu cür balıqları alarkən, təzə və ya konservləşdirilmiş də daxil olmaqla müxtəlif yollarla ləzzət ala biləcək davamlı mənbələri və sadə tərkib siyahılarını nəzərdən keçirin.
Belə balıqların həftədə iki dəfə rasiona daxil edilməsi sağlamlığa uzunmüddətli fayda verir.