Alimlər beyin qocalmasını ləngitməyin yolunu tapdıqlarını iddia ediblər.
Lent.az xəbər verir ki, bu iddia ABŞ-dan olan mütəxəssislər tərəfindən edilib.
Onların sözlərinə görə, yemək vərdişlərinizi dəyişdirərək beynin qocalmasını yavaşlada bilərsiniz.
Mütəxəssislər bildirir ki, ilk addım düzgün pəhriz yaratmaqdır. Onlar qida rasionunuza balıq, qabıqlı balıq, balqabaq və günəbaxan toxumu, həmçinin qozun daxil edilməsini təklif edirlər. Bu qidaların tərkibində mühüm eikosapentaenoik və lipoik turşu var.
Menyuya karotenoidlərlə zəngin qidalar, yəni ispanaq, kələm, qarğıdalı, bolqar bibəri, qovun, brokoli və yerkökü əlavə etməyə dəyər. Bundan əlavə, orqanizmin E vitamini və xoline ehtiyacı var - onlar qoz-fındıq, toxum, bitki yağları, yarpaqlı tərəvəzlər və taxıllar, ət, quş əti, balıq və yumurtada boldur.